Dbassen

Leukste op het web vindt je hier!


Waarom zou je gaan droog trainen in de zomer

Door veel fitnessers wordt de periode aan het begin van de zomer of aan het eind van de lente gezien als de perfecte periode om droog te gaan trainen. Het ideale moment om een perfect figuur te hebben is namelijk op het moment dat je dit het meeste kunt laten zien. Door in de zomer je vetpercentage omlaag te werken, worden je spieren beter zichtbaar en zul je er meer en meer afgetraind uit zien.

Droog trainen in 6 weken

Om optimaal droog te trainen wordt over het algemeen een periode van ongeveer zes weken gehanteerd waarin je hier gedisciplineerd mee bezig moet zijn. Het aanpassen van je dieet en je trainingsschema zijn hierbij essentiële onderdelen. Het is dus van belang dat je minstens zes weken voordat je plant om droog te willen zijn al moet beginnen met trainen hiervoor. Hoe langer je deze periode maakt, hoe droger je vanzelfsprekend kan worden. Meer over droog trainen en verschillende schema’s bekijk je hier: www.droogtrainenacademie.nl/wat-is-droog-trainen-en-hoe-werkt

Winter voor bulken, zomer voor cutten

Een gangbare manier van zaken is om in de winterperiode juist te bulken, dat wil zeggen dat je dan juist een calorieoverschot hanteert, waardoor je langzaam maar zeker aankomt. Hierdoor heb je dan op het moment dat je wilt gaan droog trainen in de periode daarna extra massa beschikbaar om om te zetten in spier. Deze methode is erg populair en is effectief gebleken bij mensen die dit in het verleden hebben geprobeerd.

Het is dus aan te raden om niet middenin of aan het einde van de zomer pas droog te gaan trainen, aangezien je dan de resultaten waarschijnlijk pas in de herfst zal gaan zien. Op dat moment is de kans op goed weer en een dagje op het strand ver te zoeken.


Comments are closed.