Dbassen

Leukste op het web vindt je hier!


Met eigen vet de borsten vergroten?

Als men het heeft over cosmetische of plastische chirurgie, dan wordt er in veel gevallen eerst gedacht aan een borstvergroting. Dat is ook niet zo vreemd, dit is namelijk de meest uitgevoerde ingreep bij deze vorm van chirurgie. De operatie heeft grotere borsten krijgen en eventueel de vorm van de vrouwenborst aan te passen.

Dit wordt in veel gevallen gerealiseerd door een silicone implantaat in te brengen in de borst. Maar ook is het tegenwoordig mogelijk om de borsten te vergroten middels het inbrengen van eigen vet. Er wordt dan vet weggehaald op diverse plekken zoals de buik of heupen, dit wordt gedaan middels liposculptuur. Dit lichaamseigen vet wordt vervolgens in de borsten ingebracht. Deze techniek is nog relatief nieuw. Dit heet overigens lipofilling. Een deel van het ingespoten vet verdwijnt helaas weer, waardoor het soms noodzakelijk is om dit enkele malen te herhalen.

Implantaten inbrengen van silicone in de borst

borstenAlhoewel lipofilling een nieuwe techniek is die veel aan populariteit wint, blijft de ‘reguliere’ borstvergroting nog steeds het meest uitgevoerd. Door een incisie in de borst te maken kan er een silicone implantaat ingebracht worden in de borst. Voordat het zover is zal een chirurg eerst een zogenaamd consult met iemand hebben.

Er wordt gekeken naar de borst en geluisterd naar de wensen. De implantaten zijn tijdens zo’n consult vaak ook aanwezig. Deze zijn overigens in diverse vormen verkrijgbaar. Zo zijn er ronde implantaten, maar ook in een druppelvorm. Afhankelijk van de borst en de wensen kan hieruit worden gekozen.

Ook plastische chirurgie is een operatie

Alhoewel het doel van plastische of cosmetische chirurgie vaak niet medisch is, blijft dit wel een operatie waar diverse risico’s aan verbonden zitten. Een chirurg zal dit dan ook altijd bespreken met iemand. Hier moet zeker niet de licht over gedacht worden. Na een operatie is er ook veel rust nodig. Het lichaam moet herstellen en rust is daar de beste remedie voor. Nadat alles is hersteld zal er ook nog een controleafspraak zijn om te zien of alles goed is gegaan en er geen verdere problemen zijn. Aangezien een borstvergroting een cosmetische ingreep is, moet deze in vrijwel alle gevallen zelf betaald worden.


Comments are closed.