Dbassen

Leukste op het web vindt je hier!


Acupunctuur en meridianen

De eeuwenoude geneeswijze acupunctuur maakt gebruik van de energiebanen, meridianen, die volgens deze leer door je lichaam lopen. Maar wat doen deze energiebanen en hoe kun je door middel van acupunctuur deze meridianen beïnvloeden? En is het bijvoorbeeld mogelijk om de nekklachten hiermee te verhelpen?

Energiebanen

De oude Chinese geneeskunde ziet de onzichtbare energiebanen als de weg waarlangs de levensenergie door je lichaam stroomt. Op deze manier worden al je ledematen en organen van energie voorzien. Er zijn 12 hoofdmeridianen en elke meridiaan is weer gekoppeld aan een specifiek orgaan of lichaamsfunctie. Wanneer je klachten hebt kunnen er een paar dingen mis zijn met de bewuste meridianen: er is te veel energie, te weinig energie of de doorstroming is niet goed. Acupunctuur is een manier om deze problemen op te lossen.

Energie

Acupunctuur maakt gebruik van kleine naaldjes die op specifieke plekken in het lichaam gestoken worden. Dat gebeurt veelal in het oor, maar ook op andere plekken van het lichaam kan deze geneeswijze toegepast worden. Door een naaldje op een accupunctuur punt te plaatsen, een knooppunt van meridianen of een specifiek deel van een meridiaan, kan de energiedoorstroom beïnvloed worden. Hierdoor kan meer of juist minder energie stromen of een blokkade worden opgeheven. Dit zorgt voor verlichting van de klachten.

Een goed opgeleide acupuncturist weet precies waar de meridianen lopen en welke behandelmethode hij moet kiezen bij de klachten van een patiënt. Wanneer je gebruik wilt gaan maken van een acupuncturist is het belangrijk te controleren of deze is aangesloten bij een brancheorganisatie of vereniging die de kwaliteit van de aangesloten praktijken waarborgt. Zo weet je de je in goede handen bent en niet de kans loopt op infecties door een onhygiënische werkwijze.


Comments are closed.